‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz' filmi gerçek oldu, 35 yıldır kimliksiz yaşıyor
 
Eyüpsultan’da 35 yıldır kimliği bulunmayan 55 yaşındaki Bülent Başaran, askerlik görevini yerine getirdikten sonra kimliği ve verilerinin kaybolduğunu söyledi. Kimliksiz sağlık ve aşı hizmetlerinden yararlanamayan Başaran, bir an önce yetkililerden kendisine kimlik çıkarılmasını talep ediyor.
‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ filmi gerçek oldu, 35 yıldır kimliksiz yaşıyor - Tıkla İzle
Eyüpsultan'da yıllardır kimliksiz yaşamakta olan Bülent Başaran Şırnak'ta vatani görevini yaptıktan sonra kimliğini kaybettiğini ve nüfus müdürlüklerine kimlik başvurusu yaptığında da olumsuz sonuçlandığı söyledi. Kimlik bilgilerinin de silindiğini söyleyen Bülent Başaran, kimliği olmadığı için resmi işlerini yapamadığını ifade etti. Bu yaşına kadar hiç evlenmeyen ve kimliksiz yaşamında sosyal güvenceye sahip olamayan Bülent Başaran, mahalledeki komşularının kendisine kalacak yer ve gündelik işler bulması ile hayatına devam ediyor.

‘HES kodu nedeniyle, hiçbir yere gidemiyor'

Hastalandığında hastanede kimliksiz işlem yapılamadığı için sağlık hizmetlerini yararlanamayan ve komşuların verdiği ilaçlar ile iyileşmeye çalışan Bülent Başaran, kimliği olmadığı içinde herhangi bir işe de başvuru yapamıyor. Kimliği olmamasından ötürü HES kodu alamadığı için alışveriş merkezlerine giremeyen ve toplu taşıma bile kullanamayan Bülent Başaran hiçbir yere gidemiyor. Başaran'ın hayat hikayesi ise ‘Ne yaşar Ne Yaşamaz' filmini akıllara getirdi.

Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR