Eskişehir için büyük önem taşıyan kurultay hakkında bilgi veren Eskişehir Makine Mühendisleri Odası Başkanı Atilla Tomsuk, "TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak ülkemiz havacılık sektörüne katkı sağlamak ve Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanında çalışanların sorunlarını tartışmak ve çözüm önerilerinde bulunmak üzere 2001 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz kurultayımızın 11.'sini ülkemizin seçkin mühendislerinin ve bilim insanlarının katılımı ile 08-09 Ekim 2021 tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda gerçekleştireceğiz" dedi. 

Ulusal kabiliyet 

Tomsuk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; " XI. Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultay'ında; ülkemizde havacılık/uzay sektöründe geliştirilmekte olan özgün ve ulusal projelerin, bu projelere katkı sağlayan ulusal kabiliyetlerin mevcut durumunun ve gelecek planlamalarının irdelenmesi, hava araçları Bakım Onarım Yenileme (BOY) faaliyetlerinin genel durumunun mühendis gözüyle değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendislerinin Odamız ile ilişkilerinin gözden geçirilmesi ve geliştirilmesi hedeflenmiştir"

Milli Havacılık 

"Bu kapsamda milli havacılık sanayimizin gelişmesi ve dünya üzerinde daha fazla yer edinebilmesi için, sanayi-üniversite-bilim kuruluşları-devletin eşgüdüm içinde çalışması ve daha etkin bir işbirliği içinde olmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Dünya genelinde yaşanan Pandemi sürecinden en çok etkilenen sektörlerden biri olması da dikkate alındığında, bu işbirliğinin önemi daha da artmıştır.  Ayrıca, havacılık ve uzay sektörüne yapılan yatırımların iktisadi anlamda etkin ve verimli olarak planlanması ve kullanılması sağlanmalı, yerli ve milli havacılık sanayimizin muasır medeniyetler seviyesine ulaştırılması amaçlanmalıdır.

Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR