Eskişehir Valiliği kentteki her türlü etkinliği yasaklama kararı almıştı. Bu yasakla birlikte 12-15 Mayıs tarihlerinde kentte gerçekleşecek müzik festivali de iptal olmuştu. Alınan kararar tepkiler çığ gibi büyüdü. 

 

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel:  Yasak kararı gençliğe, sanata, kültüre düşmanca yaklaşımın bir yansımasıdır. Eskişehir Valiliği, bu kararını gözden geçirmelidir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba:  Gençliğe, sanata ve kültürel faaliyetlere düşmanlık bir AKP geleneği oldu. Valilik bu kararını geri alsın!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır:  Eskişehir’de düzenlenecek olan festivale sebepsiz yere yasak getirmesi akıl alacak bir durum değildir! 

 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Kültür, sanat, öğrenci şehri Eskişehir’imizde valilik kararınca alınan 15 günlük genel etkinlik yasağı kabul edilemez.

 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen:  Bu yasağın gerekçesini anlamak mümkün değil. Bununla ilgili bize bir bildiri yapılmadı. Eskişehir gençlerin çoğunlukta olduğu bir kent. Gerekçesi ne olursa olsun Eskişehir’e yakışmıyor. 

 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt:  Yasaklama Kararı’ yaşam tarzına müdahaledir. Gençlerin eğlenmesinin önüne geçmek için özel olarak çıkarılmış bir karardır. 

 

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Bu Türkiye’nin nereye gittiğini gösteriyor. Yıllarca yapılıp sıkıntı olmayan festivale karşı konulan bu yasağa ben karşıyım. 


Memleket Partisi Genel Başkan Vekili  Gaye Usluer : Gençlere ve sanata karşı doğru olmayan bir yaklaşımdır. 

Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR