Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Odunpazarı Kent Konseyi İklim Krizi ve Çevre Çalışma Grubu, çevre konusunda farkındalık yaratmak için yürüyüş düzenledi. Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yürüyüş, Odunpazarı Tarihi Bölgede bulunan Kurşunlu Külliyesi önünden başladı.

Hamamyolu Caddesinde sona eren yürüyüşe, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları, sivil toplum örgütleri başkanları ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

BAŞKAN KURT TEMİZLİK İŞÇİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ


Bando eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe katılanlar, bandonun çaldığı marşlara hep birlikte eşlik etti. Yürüyüş kolunun en önünde çöp ve geri dönüşüm maskotu yürürken, yürüyüşe katılanlar çevre kirliğine ve iklim krizine dikkat çeken dövizler taşıdı. Yaşanılabilir, sağlıklı çevre için farkındalık yaratılan yürüyüşün sonunda konuşan Başkan Kurt, 5 Haziran’ın Dünya Çevre Günü olduğunu ve 5 Haziran ile başlayan haftanın da Çevre Haftası olarak kutlandığını kaydeden Başkan Kurt,  konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz de bu hafta içinde bir farkındalık oluşturalım, insanlarımızın çevreye duyarlılığını dikkate alalım, onlara da çevrenin önemini vurgulayalım istedik. Bugün, bu gördüğünüz çalışanlar, sizin Eskişehir’deki çöplerinizi temizleyen insanlar. Öncelikle onlara, bu işlerinden dolayı saygı duyduğumuzu söylemek istiyorum. Onlara en zor şartlarda dahi kentin temizliği için çok büyük fedakarlıklar yaptığını söyleyerek bir kez daha teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde, en zor şartlarda çalışan insanlar temizlik işçilerimiz oldu. Hepimizin evde oturup, çöp ürettiği bir dönemde; çöpü sokaktan temizleyen temizlik işçilerimiz oldu. 


 

Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR