Tepebaşı Belediyesi, sanata ve sanatçılara olan desteğini sürdürüyor.

Bu kapsamda; Eskişehir’de kurulan ve çalışmalarına Eskişehir’de devam eden Fourx Sinema Şirketi’nin yapımcılığını üstlendiği, senaristliğini ve yönetmenliğini Hasan Yıldız’ın yaptığı Peri Kızı ve Sihirli Asa çocuk macera sinema filminin çekimleri, Tepebaşı Belediyesi Yukarı Söğütönü Deneyimli Kafe’de kurulan sinema platosunda devam ediyor. Oyuncu kadrosu; Ece Ergüt, Ege Ergüt, Beren Erkaya, Defne Erkaya, Aysu Uysal, Çınar Dönmez, Öykü Durmuş, Utku Sezdi ve Ege Yılmaz’dan oluşan film, 26 Kasım’da vizyona girecek.

 

Ataç’ı ziyaret ettiler

Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini yapan Hasan Yıldız, set amiri Neşe Ergüt ve oyunculardan Ece Ergüt, Başkan Ataç’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Yıldız, çekimlere ilişkin ve Ataç’ın oynayacağı rol hakkında kendisine bilgi verdi. Yıldız, Tepebaşı Belediyesi’nin çekimler esnasında kendilerine sağladığı imkanlardan ötürü teşekkürlerini iletti.

Böyle bir projede yer almaktan dolayı mutlu olduğu ifade eden Başkan Ataç da, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sanatın her alanına ve sanatçılara destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Başkan Ataç Peri Kızı’yla maceralara atılacak

Yıllardır sanata ve sanatçılara verdiği desteklerle takdir toplayan ve örnek çalışmalara imza atan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, filmde kitap okumayı seven başkan rolünü oynayacak. Filmde, ana karakter Peri Kızı ve Başkan Ataç’ın maceraları da yer alacak. Ataç’ın oynayacağı sahnelerin çekimleri ise önümüzdeki günlerde, başkanlık makamı ve Yukarı Söğütönü Deneyimli Kafe’de kurulan sinema platosundaki kütüphanede yapılacak.

Peri Kızı ve Sihirli Asa Filmi’nin konusu

Peri kızı, aynı adı taşıyan Peri Kızı ve Sihirli Asa kitabının karakteridir. Yıllar önce kitabı okuyan küçük bir çocuğun hayallerini gerçekleştirmek için asa ile dünyaya gelen peri kızı, asayı kaybetmesiyle günümüze kadar dünyada kalmak zorunda kalmıştır. Asanın Peri Kızı’na gelmesinin günü yaklaşmıştır. Filmin baş kahramanlarından Ege’nin elinde olan asa, Peri Kızı’na ulaşmak için Ege’ye ipuçları vermektedir. İpuçlarını takip eden Ege,  arkadaşlarını da yanına alarak asayı Peri Kızı’na ulaştırmaya karar verir. Asanın peşinde karanlıklar diyarının prensi de vardır. Peri Kızı ve Sihirli Asa Filmi, asayı ele geçirmeye çalışan prens, çocuklar ve Peri Kızı’nın maceralarını konu alıyor.

 

Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR