İzmir’de 8 yıl önce barınaktan çıkardığı hasta köpek ve yavrularının yüklü miktardaki tedavi masraflarını ödeyebilmek için ikinci el eşyalarını sosyal medya üzerinden açık artırma ile satan Funda Bonomo, hayvan dostlarıyla kaldığı evini Kemalpaşa’ya taşıyarak 2,5 dönüm büyüklüğünde çiftlikte birlikte yaşamaya başladı.

165 köpek ve 5 kedisi bulunan Bonomo, 8 yıl önce de Hayvanlar İçin Projeler Derneği’ni kurdu.

 

“ONLARI SEVMEK GÖREVİMİZ”


Hayvanlarla mutlu yaşam sürdüğünü anlatan Funda Bonomo, “Kurtardığımız ve sokakta yaşayamayacak durumda olan sokak hayvanlarını barındırmaya çalışıyoruz. Her biri de zamanında ya araba çarpmış ya evden atılıp, sokakta hastalanmış, aç kalmış, şiddet görmüş canlarımız. Şu an hepsi olabildiğince sağlıklı ve mutlu. Onları doyurmak, sevmek de bizim hayattaki görevimiz” dedi.

 

“KİMSE SAHİPLENMEK İSTEMİYOR”

Çiftlikte engelli ve sakat 20 köpeğe baktığını anlatan Funda Bonomo, görme ve işitme engelli kedileri olduğunu da belirtti.

Bonomo, “Belediyeler bir yere kadar yetişebiliyor. Yetişemediği yerde biz de elimizi taşın altına koymak durumunda kalıyoruz. Belediyenin bu tarz bakım evleri çok fazla yok. Varsa da popülasyon çok yüksek olduğu için çok konforlu yaşayamıyorlar. Bu yüzden biz onlara burada bakıyoruz. Sahiplendirmeye çalışıyoruz ama bu pek mümkün olmuyor. Cins olmadıkları için ya da engellerinden dolayı kimse sahiplenmek istemiyor” diye konuştu.

 

Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR