Süt ve Meyve Tüketmiyorsanız Dondurma Yiyin

24 Haziran 2019 09:37
Süt ve Meyve Tüketmiyorsanız Dondurma Yiyin

Çikolatalısı, vanilyalısı, çileklisi… Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmayı 7’den 70’e sevmeyen neredeyse yok. İçerisinde bulunan süt nedeniyle kalsiyum deposu da olan dondurma kemiklerin güçlenmesinde, diş sağlığında önemli bir role sahip.

İki türlü dondurma var. Birisi sorbe dondurmalar. Özellikle Türkiye’de de son yıllarda tüketilmeye başlandı. Meyvenin özünü içeren bir dondurma. Bir de sütlü dondurmalar var. Diğer tatlı türlerine göre bu iki dondurma türünün de enerji değeri düşük.

Süt ve meyve tüketimi az olanlar dondurma yesin

Süt içeren dondurmalar çok iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Süt ürünleri tüketmeyen çocuklarda dondurma tüketimi ile bunu arttırmak çok daha kolay. Çocuğunuza yoğurt yerine dondurma yedirebilirsiniz. Yetişkinlerde de aynı şey geçerli. Meyve tüketimini arttırmak için sorbe dondurmalar çok etkili oluyor.

Dört mevsim tüketilebilir

Dondurma her mevsim tüketilebilecek bir besin. Nasıl yediğinize bağlı olarak değişir. Dondurma, ısırılarak tüketilmemesi gerekir. Dondurmanın mümkünse yalayarak ağzımızın içerisinde, soğukluğun vücudumuza inmeyeceği şekilde bir miktar ılıtarak tüketilmesi gerekiyor. Yani direkt yuttuğumuz zaman hem bademciklerimize hem de midemize zarar verebiliyor. O yüzden olabildiğince ağız içerisinde ısıyı düşürerek yutmamız gerekiyor.

Kapalı dondurma değil, ev yapımı dondurma

Akıldaki en büyük sorulardan biri de bu. Aslında enerji değerine baktığımız zaman aralarında çok büyük bir fark yok. Ama kapalı dondurmaların içerdiği katkı maddesi, şeker ve çok yüksek olanda glikoz şekeri çok hızlı yükseltebiliyor. İçerisinde ne kadar katkı maddesi var, vücuda ne yapacak bilmiyoruz. O yüzden ev yapımı dondurmaları öneriyoruz.

Meyve yemiyorsanız en azından meyve içeren herhangi bir dondurma tüketmelisiniz. Eğer ki süt ürünleri tüketiminiz az ise sütlü dondurma yemelisiniz. Sütlü dondurmaların içerisine bir miktar kakao ve meyve eklenmiş olabilir. Ana maddesi meyve olanları meyve tüketmeyenler, ana maddesi süt olanları da süt tüketimi az olanlar dondurma yiyebilirler.

Yaz sıcağından bunalanlara çilekli sorbe tarifi

Malzemeler:

  • 14-15 adet dondurulmuş çilek
  • Bir yemek kaşığı bal
  • 4 dal taze nane yaprağı

Dondurulmuş çilekleri mutfak robotundan geçirin, çok fazla sıvı hale gelmemesine dikkat edin. Daha sonra içerisine bal ve nane yapraklarını ekleyin, bir miktar daha robottan geçirin. Karışımı bir kaba alın ve 1 saat kadar buzlukta bekletin. Afiyet olsun!

Yorumlar (0) / Onay bekleyen (0)

Yorumlar editör onayından sonra görünecektir.

Yorum Ekle

escort bayan escort bayan bursa merkez escort bayan escort bayan escort escort bursa istanbul bayan escort beşiktaş escort istanbul escort bayan şirinevler escort kadıköy escort bayan beylikdüzü escort bayan sakarya escort izmit escort bayan escort bayan gümbet escort illegal bahis porno film indir porno sex hd porno