SANAYİCİLERİN LEZZET MEKANI ODA RESTORAN

01 Mayıs 2016 16:26
SANAYİCİLERİN LEZZET MEKANI ODA RESTORAN

Eskişehir’de lezzetleriyle ünlü lokantaları tanıtma amacıyla başlattığımız lezzet turumuzu, bu sefer şehir merkezinden biraz açılarak Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde yer alan ve 1992’den beri sanayicilerimize leziz yemekleri ile kaliteli hizmet veren Oda Restorana yöneltiyoruz.

SÖYLEŞİ: FERİT OKTAŞ

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde 600’e yakın firma ve işletme var. Türkiye’nin en düzenli ve donanımlı sanayi bölgelerinin başında geliyor burası. Organize Sanayi Bölgesi’nde; Firma sahiplerinin, sanayici iş adamlarının yeme-içme gereksinimlerini karşılayan ve özel konuklarını ağırladıkları Oda Restorana “merhaba” diyerek ziyaretimizi yaptık. Oda Restoranı, 1992’den bugüne lezzetleri olsun kaliteli hizmeti olsun istikrarlı standart çizgisiyle müşterilerini her daim memnun eden nezih bir restoran olarak tanıyoruz zaten.

Sadece sanayicilerin, iş adamlarının uğrak yeri değil burası…

Özellikle ailelerin, arkadaş gruplarının şehrin stresinden kaçıp geldiği Türk mutfağının ve dünya mutfağının nefis yemeklerinin sunulduğu şık bir restoran olarak tercih ediliyor bu mekan.

Oda restoranda ,sabahları çorba ve kahvaltı da sunuluyor.

Öğle servisinde çorba ve tencere yemeklerinin çeşitleri, ızgara çeşitleri, spesiyal et, piliç yemekleri, zeytinyağlı yemekler her daim menüsünde bulunuyor. Mevsimine göre balık çeşitlerini de burada gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz burada. Bazı günlere mahsus özel yemeklerde sunuluyor Oda Restoran’da. “Çarşamba günleri; bamya çorbası, et döner. Perşembe günleri; kuzu güveç. Cuma Günleri; kuzu tandır menüsünde düzenli olarak yer alıyor.”

Oda Restoran işletmecisi Durmuş Calp, uzun yıllardır tanıdığımız ve aşçılık mesleğinin zirvesindeki başarısını takdir ettiğimiz dost canlısı, güzel bir arkadaşımızdır kendisi…

BİR MUTFAK SANATÇISI “DURMUŞ CALP”

Oda Restoranı, kurulduğu 1992’den bugüne işletmesini sürdüren Durmuş Calp’in “Aşçılık Hikayesi” bu mesleği yapmak isteyenlere yol gösterecek bir dersi içeriyor gerçekten. Bolu doğumlu olan Durmuş Usta, aşçılık mesleğine daha küçük yaşta bir akrabasının yanında başlıyor. Okul yıllarını da hep bu mesleğin içinde çalışarak geçiriyor. O dönemin ustaları biraz da gaddardır ve her zor işi yaptırırlar kendisine. Ama o bu mesleği sanat aşkıyla sevmiştir bir kere ve büyük bir sabırla çalışarak azmeder. Bu aşçılık tutkusu ona İtalya’da mesleki gastronomi eğitimi yolunu da açar. Milano’da hem çalışıp hem eğitimini tamamlar. Ayrıca pastacılığı da öğrenir aldığı eğitimlerle… Türkiye’ye döndüğünde turistik otellerde bir süre çalışır. Daha sonra yolu Eskişehir’e yolu düşer ve kendi işyerini açar.

Durmuş Usta, hem alaylı hem de mektepli olarak kendini iyi yetiştirmiş bir başaşçı olmasının yanında gönüllü olarak aşçılık üzerine dersler veren bir eğitmendir aynı zamanda. Birlikte katıldığımız yemek yarışmalarının da vazgeçilmez jüri üyesidir kendisi …

Usta bir aşçı olmak için yemekle birlikte pişmek gerektiğini vurguluyor ve emeğinin içine sevgini de katmalısın” diyerek noktayı koyuyor Durmuş Usta...

-------------

Nasıl Gidilir:

Organize Sanayi bölesi 2. Cad. no : 1/A (Sanayi Odasının Yanı)

Tel; 222.2360047 “Servis açılış:Sabah 09.00 / Kapanış : 22.00

A la carte mönü ve fix mönü seçenekleri – Ve içkili Full Bar mevcut”

-------------------

FİYATLARI NASIL

Çorbalar : 5 Tl.

Özel Çorbalar : 7 Tl.

Sebze Yemekleri : 10 Tl.

Etli Sebze Yemekleri : 16 Tl.

Izgara, Karışık Et : 20-22 Tl./ Et döner – 17 Tl.

Salata : 5 Tl.

Kabak tatlısı : 6 Tl.

Sabah kahvaltısı serpme: 20 Tl./ kişi başı

----------------------------

GEZGİNİN YORUMU

Oda Restoranı aynı standart ve kaliteyi titizlikle sürdürmesini ve samimi güler yüzlü hizmetini çok başarılı buldum.

Gerek ortamından, gerekse yemeklerinin lezzetinde memnun kalacağınız ve dostlarınıza da tavsiye edebileceğiniz nezih bir restoran burası …Özellikle.

Fıstıklı döneri, peynirli kalamarı ve karışık ızgarası çok meşhur. Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın. Ayrıca tencere yemekleri veya sebzeli ve zeytinyağlılar tercihinizse tam aradığınız yer burası. Türk mutfağının özel ve nefis yemeklerinin sunulduğu bu şık mekanın fiyatları da çok uygun.

Yorumlar (1) / Onay bekleyen (0)

Yorumlar editör onayından sonra görünecektir.

Yorum Ekle

genç

01 Mayıs 2016 17:45
fiyatlar çok abartılı en azından ben öğrenci olduğum için bana öyle geldi
ESKİŞEHİR'E YENİ YAŞAM ALANI
ESKİŞEHİR'E YENİ YAŞAM ALANI
Eskişehir ve bölgeye değer katacak kentin yeni yaşam merkezi Cassaba Modern, 2018’in son çeyreğinde kapılarını açmaya hazırlanıyor.
  TARİFELİ UÇUŞLAR  YENİDEN BAŞLASIN
TARİFELİ UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLASIN
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Hasan Polatkan Havaalanı’nın yolcu ve kargo taşımacılığında daha işler hale getirilmesi ve tarifeli uçak seferlerinin başlatılmasını istedi.
DOLANDIRILMAKTAN SON ANDA KURTULDU
DOLANDIRILMAKTAN SON ANDA KURTULDU
Eskişehir'de telefon ile aranarak kendisini polis olarak tanıtan şahısların isteği sonucu bankadan kredi çekip şüphelilere havale yapmak isteyen yaşlı adam, polis ekiplerinin aldığı önlem sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
SİVRİHİSAR'DA KURTULUŞ SEVİNCİ
SİVRİHİSAR'DA KURTULUŞ SEVİNCİ
Sivrihisar ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı coşkuyla kutlandı.
BU BULVAR TRAFİĞE KAPATILACAK
BU BULVAR TRAFİĞE KAPATILACAK
Selami Vardar Bulvarı’nın bir bölümü tramvay hattı uzatma çalışmaları nedeniyle geçici süreyle araç trafiğine kapatılacak.
BU KADARINA PES!
BU KADARINA PES!
 Eskişehir’de Hz. Ali'nin torunu olduğunu söyleyerek koyun çaldığı iddia edilen şahsın yargılandığı dava başlandı. 
ÜRETİCİLERE LAVANTA FİDESİ DAĞITILDI
ÜRETİCİLERE LAVANTA FİDESİ DAĞITILDI
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, “Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Eskişehir'deki üreticilere lavanta fidesi dağıtıldı.
SEFERBERLİK ÇAĞRISI
SEFERBERLİK ÇAĞRISI
Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel, Eskişehir'de katıldığı toplantıda, sanayicilere seslenerek, "Bütün firmalarımızı, mümkün olduğu kadar havacılıktaki tam bağımsızlığı sağlamak için kalkınma seferberliğine davet ediyoruz" dedi.
SALÇAYA ZAM YAPMADILAR
SALÇAYA ZAM YAPMADILAR
Türkiye genelinde artan salça fiyatlarına karşı duran Sarıcakaya ilçesindeki kadınlar, kendi ürünlerini eski fiyattan satmaya devam ediyor.