YÖRESEL YEMEĞİN ADRESİ ‘’ARZU’NUN YERİ’’

10.12.2017 07:23

Lezzet turumuzun bu seferki uğrak yeri Odunpazarı.



2005 yılından sonra yapılan restorasyon uygulaması sonucunda tarihi miras olan bu semt yeniden hayat buldu.

Tarihi Odunpazarı evleri yenilenmiş çehresiyle, müzeleriyle ve kültür sanat etkinlikleri ile gün geçtikçe cazibesi artan Odunpazarı, günümüzde turizm beldesi olarak ziyaretçilerini ağırlıyor artık.

Turlarla gelen yerli ve yabancı turistler akın akın Eskişehir’in kültür ve sanat alanındaki bu büyük değişimini ve gelişimini görmeye geliyorlar. Bu turizm hareketi konaklama olsun yeme – içme sektörü olsun talebi karşılama sürecinde yeni mekanların da yoğun bir şekilde açıldığını görüyoruz bu şehirde.

Şehir dışından gelen turistler özellikle Eskişehir’e özgü yöresel yemekleri daha çok tercih ediyorlar.

Bir gezgin olarak öncelikle tercihimiz hep yöresel yemekler olduğu için lezzetli yemekleri ile meşhur olmuş ‘’Arzu’nun Yeri’’ne rotamızı yönettik.

Odunpazarı’nda Balmumu Müze’sinin 50 metre ötesinde köşede yer alan Arzu’nun Yeri’ne geldiğinizde buranın nostaljik ve samimi ortamının havasını hemen hissetmeniz mümkün. Burası bildiğimiz lokantaların ortamına hiç benzemiyor. Otantik objelerle ve eşyalarla dekore edilmiş tipik bir Anadolu evini andırıyor.

Arzu’nun Yeri, zevkli bir kadının dokunuşlarıyla emek verilerek oluşturulmuş sempatik bir yöresel yemek mekanı.

Çalışanların hepsi kadın. Yöresel çiçekli basma kıyafetleriyle bu hoş mekana ayrı bir renk katmışlar. Üstelik iş yeri sahibi Arzu Bayraktaroğlu’nun gönülden sıcak karşılaması sayesinde hemen ısınıyorsunuz bu şirin mekana.

Arzu Hanım, bir kadın girişimci olarak. Eskişehir’in yöresel lezzetlerini sunma amacıyla 2009 yılında doğduğu binanın giriş katını restore ettirerek yemek sektörüne atılmış. Kısa sürede sunduğu lezzetli yemekleri o kadar çok beğeni almış ki ünü şehir dışına yayılmış. Arzu Hanım gördüğümüz kadarıyla müşterilerin kendi evi gibi rahat ve huzurlu ortamda yöresel lezzetlerinden memnun kalmaları için her türlü imkanı sunmuş.

MÜŞTERİ GİBİ DEĞİL

MİSAFİR GİBİ AĞIRLIYOR

Arzu Bayraktaroğlu ile görüşerek yemek sektörüne girişinin serüvenini hoş sohbet ortamında kendisinden dinledik.

Mesleği İngilizce Öğretmeni olan Arzu Hanım, kendini geliştirmeye ve üretmeye açık olan küçük yaştan beri yemek yapım üzerine hep ilgisi olduğunu anlattı. Lise bitiminden hemen sonra yemek kurslarına katılmış. Ayrıca İngiltere’ye eğitim için gittiğinde yemek dersleri de almış. Hayalinde hep butik bir yemek mekanı açma düşüncesi olmuş. Yaşam felsefesini ise şöyle açıklıyor;

‘’Hayatın her kesiti ayrı bir öğrenme, ayrı bir değişim, ayrı bir tecrübe ve birikimdir. Bende tecrübe ve birikimlerime güvenerek Eskişehir’in yöresel lezzetlerini tattırma düşüncesiyle kendi iş yerimi açtım.

Bu bulunduğunuz bina benim doğduğum yer. Burada yaşanmış çok güzel anılarım var. Binanın giriş katını restore ederek değerlendirmeye ve yaşatmaya karar vermiştim. Sıcak ve samimi bir ortam yaratıp misafirleri memnun etmekten ayrı bir haz alıyorum.’’

Arzu’nun Yeri’ne gelenlerin müşteri gibi değil, değerli bir misafir gibi karşılandığına bizzat tanık olduk.

NASIL GİDİLİR?

Paşa Mah. Ortaç Sok. No: 1 Odunpazarı – Eskişehir

ÇALIŞMA SAATLERİ:

09:00 – 18:30

(Pazartesi günleri kapalı)

TEL:

0(222) 221 78 38

FİYATLARI NASIL?

Toyga Çorbası – 6 tl

Arabaşı – 6 tl

Kaşık Börek – 8 tl

Mercimekli Bükme – 4 tl

Göbete – 6 tl

Gözleme – 8 tl

Kıymalı Kerem Sarma – 15 tl

Kıymalı Yaprak Sarma – 15 tl

Kıymalı Mantı -- 15 tl

Mercimekli Mantı – 15 tl

Bazlamalı Et – 18 tl

Sivrihisar Baklava – 7,5 tl

Dondurmalı İrmik Tatlısı -- 7,5 tl

Serpme Kahvaltı(Kişi Başı) – 20 tl

GEZGİN’İN YORUMU

Öncelikle Toyga Çorbasının ve mercimekli mantısının tadına baktık. Oldukça lezzetli bulduk. Çorbanın sıcaklığı, yağı ve kıvamı çok başarılı. İştahınız yerindeyse Yaprak Sarma ve Kerem Dolmasının lezzetini de kaçırmayın derim. Bir dolma sever olarak lezzet şölenini damaklarımızda yaşadık. Balaban kebabın bir alternatifi olan Bazlamalı Eti de kebap severlere özellikle tavsiye edilir.

Dondurmalı İrmik Tatlısını veya Sivrihisar baklavasını da lezzet şöleninin finaline ayırın, pişman olmazsınız.

Arzu’nun Yeri yöresel lezzetleri sunmasının ötesinde samimi ve huzur bulacağınız şirin bir mekan olmuş.

Yorumlar (0) / Onay bekleyen (0)

Yorum Ekle