DOĞA PARK

11.04.2019 14:29

DOĞA PARK



DOĞA İLE KEYİFİ BİR ARAYA GETİREN İŞLETME: DOĞA PARK

Gastro gezginler olarak bu haftaki lezzet keşif yolculuğumuzda bizi karşılayan durak Doğa Park oldu. Keyifli bahçesi ve ferah iç dekoru ile dikkat çeken mekana, işletmeci ortaklardan Selçuk Bey ve ekibinin güler yüzlü karşılamaları ile ziyaretimizi yaptık.

Üniversite içerisinde yer almasından dolayı hafta içi günü 08:00’de, hafta sonları 09:00’da karşılayan bu dinamik işletme akşam 20:00’e kadar hizmet vermektedir. Zengin menüsü ile hem kahvaltı severler için, hem de günün tüm öğünlerini değerlendirmek isteyenler için özenle hazırlanan butik işletme lezzet severleri haftanın her günü karşılamaktadır.

Mühendis kökenli çalışma geçmişini bırakıp, hayallerinin peşinden sürüklenerek başarıyı yakalamış olan Selçuk Bey’in hikayesini kendisinden dinledik. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde okurken, Avustralya’da eğitimini devam ettirir ve oralarda mutfakta çalışmaya başlangıcı yapar. Türkiye’ye döndüğünde mesleğini yapmak için iş hayatına başlar ancak mutfakla iç içe olma durumu hep bir yandan daha ağır bastığı için istifa eder. İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi’nde eğitimini de aldıktan sonra hem dünya mutfağı, hem de Türk mutfağını harmanlayarak tecrübelerini insanlarla buluşturmaya başlar. Önce İstanbul’da çeşitli mekanlarda işletmecilik yapar, sonrasında İzmir derken memleketinden de uzak kalamaz ve yolu Eskişehir’e düşer. Hem restoran kurulumu danışmanlığı hem de işletmeciliğini yürüttüğü mekanlarla başarılarını taçlandırır Selçuk Bey. Doğa Park olarak işletmeci ortaklığını yürüttüğü bu butik işletme de 4 aydır lezzet severlere hizmet vermektedir.

Kavurmasını, keçi sütlü peynirini ve tulum peynirini Bingöl’den, zeytinlerini Manisa’dan, taze ceviz reçelini Hatay’dan getirterek hazırladıkları mükellef kahvaltısı ile keyifli sabahlara eşlik ediyor Doğa Park.

GEZGİNİN YORUMU

Kavurmalı yumurta, tulum peyniri ve keçi sütlü peynir ile tadımımıza başladık. Yöresel lezzetlerle harmanlanmış bu tatların damaklarımızda yarattığı şölen hiç bitmesin istedik. Ev yapımı domates soslu biber ve ekşi mayalı ekmek uyumunu ise ayrıca çok beğendik. Taze ceviz reçelini denemeden buradan ayrılmayın bizden söylemesi. Ayrıca diğer yemekleri de tatmak için yolunuzun buraya düşmesini şiddetle tavsiye ederiz.

FİYATLARI NASIL ?

Yöresel kahvaltı kişi başı 30 TL

NASIL GİDİLİR ?

Büyükdere Mahallesi, Gençlik Bulvarı, Osmangazi Üniversitesi Odunpazarı

Telefon : 0222 239 99 88

Yorumlar (0) / Onay bekleyen (0)

Yorum Ekle