MAZLUMLAR MUHALLEBECİSİ 90 YILDIR DEĞİŞMEYEN TAT

14.01.2018 14:09

MAZLUMLAR MUHALLEBECİSİ 90 YILDIR DEĞİŞMEYEN TAT



1927'den bugüne Mazlumlar Muhallebicisi'nin tarihi geçmişi çok ilginç. Türkiye'de 147 yıllık geçmişi bulunan muhallebici kültürünü temsilen (Anadolu'da ilk olarak) Eskişehir'de Sakarya Muhallebicisi adıyla 1927'de açılmıştır.

ESKİŞEHİR'İN VAZGEÇİLMEZİ

Çarşı içindeki Sıcaksular semtinde tek katlı olan ilk dükkanlarında. Rumeli göçmeni Oktaş biraderlerinin en büyüğü olan Hüsnü Efendi ve kardeşleri; Fazlı ve Mazlum ile birlikte muhallebiciliğe başlıyorlar. Daha sonra Eskişehir kamuoyunda Mazlumlar Muhallebicisi olarak ünlenir bu mekan. Aile işletmesinde; Hüsnü Efendinin imalattan, Fazlı'nın satın almadan ve Mazlum'un da satış işlerinden sorumlu olarak üç ortak birader muhallebiciliği sürdürürler. Tam 50 yıl (1927-1977) aynalı salon olarak bilinen bu muhallebici, Eskişehir halkının vazgeçemediği bir lezzet durağı olarak meşhur oldu.

UNUTULMAZ TATLAR

Mazlumlar'da yenilen sütlü tatlılar, dondurması ve hamur tatlıları müşterilerinin beğenisini kazanır ve hafızalarda unutulmaz tatlar bırakır. Mazlumlar Muhallebicisi hemen her Eskişehir'linin o dönemde uğradığı, bir yandan tatlısını yerken diğer yandan da sohbet edip dinlendiği sosyal bir mekan haline gelir. Kurucularının vefatı sonrası Mazlumlar Muhallebicisi, bir süre faaliyetlerine ara vermek zorunda kalmış. Kurulduğu 1927'den 1977 yılına kadar Eskişehir'de tatlı severlerin uğrak yeri olan Tarihi Mazlumlar Muhallebicisi, kültürel değerlerimize sahip çıkma adına Büyükşehir Belediyesi'nin teşviki ile 2001 yılında mahdumları tarafından yeniden hizmete açılır. Mazlumlar'ın ikinci kuşak işletmecilerinden Suat Oktaş; “ Kuzenlerimiz ve yeğenlerimizle bir araya gelerek büyüklerimizin eski dönemde sunduğu lezzetli ve özlenen tatlıları ve dondurmaları eski ve yeni müşterilerimize beğendirmenin gururunu yaşıyoruz.''diyor.

TÜRKİYE'NİN EN İYİLERİNDEN

Hürriyet ve Posta Gazetesinin belirli sürelerle yaptığı Türkiye'nin en iyi 10 Muhallebicisi arasında ilk 5. sıraya girme başarısını da göstermiş Mazlumlar Muhallebicisi. Oktaş ailesinin üçüncü kuşağı olan Yunus Ozan OKTAŞ,yenilikçi genç bir girişimci olarak aile şirketi hakkındaki düşüncelerini şöyle aktarıyor. “İleride böyle köklü bir markayı sürdürebilmek için ben ve diğer kuşaklar hep birlikte çalışarak önemli atılımlar yapacağız. Eskişehir'in markası olarak şehrimize katkı vermekten onur duyacağız.”

NASIL GİDİLİR:

Haller Gençlik Merkezi (Bağlar Kavşağı) No:23 Eskişehir

Eposta : info@mazlumlarmuhallebicisi.com

Tel No: 0 222 320 71 18

Şube: Mazlumlar Bulvar: Atatürk Bulvarı No : 104/B Eskişehir Tel : 0 222 224 03 24

Gezginin Yorumu:

Bu tarihi Muhallebicinin en önemli özelliği; butik ve geleneksel olarak katkısız imalat yapılıyor olması. Ürünlerinde tamamen doğal hammadde özenle kullanılıyor. Vitrindeki tatlıları günlük satılıyor ve bittikçe imalattan taze geliyor.

Sütlü tatlıları ve dondurmasının ünü Eskişehir sınırlarının ötesine taşmış. Şehir dışından gelen turistlerin özellikle lezzeti için uğradığı bu tarihi Muhallebicinin otantik mekanı ve sütlü tatlıları çok beğeniliyor. Hakkıyla Türkiye'nin ilk beş muhallebicisi arasında yer almış zaten. Tatlıları her damağa ayrı bir lezzet şöleni olduğu için favori tatlısı şudur diyemiyoruz. Mutlaka gelip tatmanız ve damak zevkinizi şımartmanızı öneririm.

FİYATLAR NASIL? 
Sütlü tatlılar:8.5 TL
Ekmek kadayıf kaymaklı:9 TL
Trileçe:9 TL
Dondurma:9 TL
Salep: 8 TL

Yorumlar (0) / Onay bekleyen (0)

Yorum Ekle