Kaz Lezzeti ile lezzet serüveni: Gurme Sadık Usta

24 Aralık 2018 16:26
Kaz Lezzeti ile lezzet serüveni: Gurme Sadık Usta

SÖYLEŞİ: FERİT OKTAŞ-SEVCAN DEMİRCAN

Dünyada birçok ülkenin mutfağında çeşitli şekillerde yer alan kaz etinin ülkemizde genellikle doğu kültüründe kendini gösterdiği bilinir. İlkbahar aylarından sonbahar aylarına kadar bakımı gerçekleştirilen, kuluçkaya yatırılan kazlar kış mevsiminin ilk aylarında etleri yenmek üzere hazırlanır. Eskişehir’in de sert ayazlı kış şartlarına göre, özenli hazırlıklara tabi tutulan kaz etini tatmak için biz gastro gezginler bu hafta Gurme Sadık Usta’da soluğu aldık.Sadık Bey ve eşi Emine Hanım’ın güler yüzlü karşılamaları ile mekana ziyaretimizi gerçekleştirdik. Sabahın serinliğinde içenlerin içini ısıtsın diye günü 04:00’de karşılayan Gurme Sadık Usta, akşam yemeklerini de şölene dönüştürmek adına 20:00’e kadar lezzet severler için hizmet vermektedir.

GURME SADIK USTA”

Çocuk yaşlardan itibaren düğün yemeklerinin baştan sona bütün hazırlıklarında görev almış Sadık Usta. 11 sene bu deneyimlerini aşçıbaşı olarak meslek haline dönüştürmüş ve en sonunda artık hayallerini gerçeğe dönüştürmek adına da 3 sene önce Gurme Sadık Usta işletmesini açma kararı almış. Restoranla birlikte aynı zamanda organizasyon işlerini de birlikte yürüten Sadık Bey, 15.000 kişilik davetlerle de başarılarını katlayarak ilerlemektedir.

Gurme Sadık Usta, çorbaları ve sulu yemeklerinin yanı sıra özel olarak çiftliklerinde yetiştirilen kaz eti ile meşhur olmuştur. Uzun saatler yapımı süren kaz etinin hem çorbası hem de kendisi ile hazırlanan yemeği kış aylarında her gün servis edilmektedir. Ayrıca kaz etinin yanına eşlik eden ev yapımı erik hoşafı da bu lezzeti taçlandırmaktadır.

GEZGİNİN YORUMU

Özel olarak hazırlanan kaz eti çorbası ile tadımımıza başladık. Kış soğuklarına bire bir, şifa kaynağı bu çorbayı çok beğendik. Ayrıca pide üzerinde sade ve yoğurtlu soslu olarak da servis edilen kaz etinin tadı damaklarımızda birer şölene dönüştü. Bu enfes lezzetlerin üzerine köy sütünden hazırlanmış sütlaç bizi adeta babaannelerimizin ev yapımı sütlacını yediğimiz nostalji günlerine götürdü. Kendinizi bu tatlarla ödüllendirmek için yolunuzun Gurme Sadık Usta’ya düşmesini şiddetle öneririz.

FİYATLARI NASIL?

Kaz eti çorbası 10 TL

Kaz eti porsiyon 20 TL

Diğer sulu yemekler ortalama 10-18 TL

Sütlaç ve diğer tatlı çeşitleri ortalama 5 TL

NASIL GİDİLİR?

Şirintepe Mahallesi Bağcı Sokak No:4 Tepebaşı Telefon : 0222 320 02 22

Yorumlar (1) / Onay bekleyen (0)

Yorumlar editör onayından sonra görünecektir.

Yorum Ekle

Pusat

24 Aralık 2018 18:41
Fiyatlar çok pahalı, abartılmış