ESOGÜ´de dün düzenlenen ´Meme ve Rahimağzı Kanserinde Erken Tanı´ konulu panele konuşmacı olarak katılan tiyatro sanatçısı Oya Başar, "Kanseri ben de yaşadım. Keşke kansere yakalanan son hasta ben olsaydım" dedi.
ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu´nda dün İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ´Meme ve Rahimağzı Kanserinde Erken Tanı´ konulu panel düzenlendi. Etkinliğe Prof. Dr. Sinan Özalp, Doç. Dr. Zeki Üstüner ve tiyatro sanatçısı Oya Başar konuşmacı olarak katıldı. Kendisi de bir süre önce kanser hastalığını atlatan Başar, dinleyicilerle deneyimlerini paylaştı. Başar, "Kanser çok da tavsiye edeceğim bir şey değil tabii ki. Benim başıma da geldi.Keşke bu konuda ben son olabilseydim. İlk değilim ama benimle bitmesini çok isterdim. Kanserde erken teşhisin çok önemli olduğuna inanıyorum" diye konuştu.
Ad Soyad
:
eminim
Yorum
:
isvicrede zorunlu olarak senede en az 1 kere kadin dogum doktoruna muayene olma zorunlulugu vardir,böylelikle meme kanserive rahim agzi kanserinin yüzde seksen erken teshisle önlene bildigini biliyorum.Türkiyeyede bu kanunun tez zamanda gelmesini isterim,hem cinslerim icin
Ad Soyad
:
fahrettin çimen
Yorum
:
İYİ GÜZELDE NORMAL DE BİLE ZOR MUAYENE OLAN İNSANLAR SENEDE BİR MECBURİ BAKILACAK HA GÜLDÜRMEYİN BENİ DOSTLAR