GIDA GÜVENLİĞİ ZİRVESİ

13 Mart 2019 13:52
GIDA GÜVENLİĞİ ZİRVESİ

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde, birçok ilden gelen personelin katılımı ile 5 günlük “HACCP Tetkik Eğitimi” konusunda hizmet içi eğitim düzenlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Emine Sever, açılışta yaptığı konuşmada, gıdalarda ortaya çıkabilecek tehlikeleri yok ederek, önleyerek ya da kabul edilebilir seviyeye getirerek gıda güvenliğini sağlamaya yarayan Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) sisteminin bilime dayalı olduğunu belirtti. Sever, kontrol görevlilerinin tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması için 5996 sayılı Kanun kapsamında yapılan HACCP tetkiklerinde, işletmelerin HACCP sistemlerini kurup kurmadıklarını, kurulan sistemin işletmeye uygun olup olmadığını ve işletmede etkin şekilde uygulanıp uygulanmadığını kontrol ettiklerini ifade etti.

Yorumlar (0) / Onay bekleyen (0)

Yorumlar editör onayından sonra görünecektir.

Yorum Ekle