GASTRONOMİ BÖLÜMÜ'NE RAĞBET ARTIYOR

05 Ağustos 2018 16:36
GASTRONOMİ BÖLÜMÜ'NE RAĞBET ARTIYOR

Üniversite puanlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler tercih yapmak için çeşitli meslek gruplarını araştırırken, gastronomi ve mutfak sanatları ile aşçılık bölümleri oldukça rağbet görüyor.

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Osman Güldemir, bu iki bölüm hakkında merak edilenleri açıklayarak, “Bu gibi bölümler de yıldan yıla artıyor. Rağbet, talep günümüzde oldukça fazla. Bu tarz bölümlerin gelecekte daha da iyi olacağını düşünüyorum, çünkü gelen öğrencinin hazır bulunmuşluk düzeyi ne kadar yüksek olursa bizler onlara daha iyi eğitim verebiliyoruz ve çıktısı da o derecede iyi oluyor” şeklinde konuştu.

Öğr. Gör. Osman Güldemir, tercih yapacak olanların keyif alacakları bir meslek tercih etmeleri gerektiğini belirterek, seçilen bölümün önemli bir rol oynadığını söyledi. Güldemir, “İki yıllık aşçılık programından, 4 yıllık gastronomi mutfak sanatları bölümünden mezun olan öğrenciler sadece aşçılık yapmak zorunda değiller. İş yeri açma belgesi alabiliyorlar. Açacağınız işletmeye göre de turistik tesis, belediye ruhsatlı tesis gibi farklı sınıflarda şeyler yapabiliyorsunuz” dedi.

Yorumlar (0) / Onay bekleyen (0)

Yorumlar editör onayından sonra görünecektir.

Yorum Ekle