FOBİSİ İŞİ OLDU

Son Güncelleme : 09 Ekim 2019 15:10
FOBİSİ İŞİ OLDU

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde yaşayan ve 5 yıl önce apifobiyi (arı korkusu) yenen kadın girişimci Aysun Tuna, organik bal üreterek satışa sunuyor.

Seyitgazi ilçesi Sarıcailyas Mahallesi’nde ikamet eden 41 yaşındaki Aysun Tuna, bahçelerinde bulunan babasına ait 4 kovan arıyla yıllarca mücadele etti. Arı korkusu yüzünden balkona bile çıkamayan Tuna, 2015 yılında babasının arıcılık mesleğini devam ettirmelerini söylemesiyle bu korkusunun üzerine gitmeye karar verdi. Arılarla ilgilenmeye başladıktan bir süre sonra korkularını yenen Tuna, 5 yıl önce 4 kovanla başladığı arıcılık sektöründe şu an 60 kovanda binlerce arı ile yılda yaklaşık 750 kilo organik bal üretimi yapıyor. Eşi ve çocuklarının desteğiyle hemen her gün arılarıyla ilgilenen kadın girişimci, bir zamanlar fobisi olan arılar üzerinden para kazanıyor.

Yorumlar (2) / Onay bekleyen (0)

Yorumlar editör onayından sonra görünecektir.

Yorum Ekle

ARICI

09 Ekim 2019 18:06
Dürüst konuşması ve çalışkanlığı ile saygı duyulacak bir insan , kolay gelsin.

Rafet

09 Ekim 2019 20:39
Organik diyor, var mıymış "organik sertifikası". Organik diye üfürmek kolay.