ESKİŞEHİR’İN BALIKÇISI KÖRFEZ BALIK

10 Ocak 2016 16:49
ESKİŞEHİR’İN BALIKÇISI KÖRFEZ BALIK

Kış mevsimi ile birlikte balık sezonu da açılmış oldu. Balık tezgahlarında taze balıkları ve deniz ürünlerinin sergilendiğini gördükçe canımız çekiyor tabiki...

SÖYLEŞİ: FERİT OKTAŞ

Zaten uzmanlar sağlıklı beslenmemiz için hafta da iki gün balık yememizi öneriyorlar. Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrili. Ancak gerek denizlerin bilinçsizce kirletilmesi ve gerekse avlanma kurallarına uyulmaması nedeni ile balık türü azalmakta ve mahsül temini de beklenenden çok az. Bu da balık fiyatlarını yükseltiyor. Halk besin değeri zengin balığı bolca yemekten mahrum kalıyor. Veya Norveç’ten ithal edilen buzhane balığa mahkum kalıyor.

Eskişehir’de balıkla beslenme kültürü pek yaygın sayılmaz. Balığın en iyisi sadece deniz sahillerin de yenir diye bir kural da yok tabi. Bu haftaki lezzet durağımızda bir balık lokantası olsun dedik. Bu şehirde daha çok hamsi ve istavrit tüketiliyor. Oda balık sezonunda sadece. Eskişehir'de zaten çok az sayıda balık üzerine lokantalar açılmış. Araştırdık ve halkın uygun fiyatla taze balığı yiyebileceği balık lokantası olarak Körfez Balıka doğru rotamızı yönelttik. Bu balıkçı lokantası; sadece oturup balık yiyeceğiniz bir mekan olmasının yanında kilo tezgahlarında kilo ile taze balık satışı da yapılıyor. Ayrıca pişirilmiş balık alıp sıcak olarak eve de götürebiliyorsunuz. Önceden telefonla istediğiniz balığın siparişini veriyorsunuz ve alacağınız saati belirtiyorsunuz sonra pişirilmiş balığı da paketlenmiş olarak satın alabiliyorsunuz. Eskişehir’de bu hizmeti veren ilk balıkçısı olarak da biliniyor.

Üniversite Caddesindeki Körfez Balık Lokantas’ını merhaba diyerek ziyaret ettik. Mekanın fiziksel atmosferi gayet şık ve temizliğe özen gösterilmiş olduğu izlenimini biz de bırakıyor. Abartılı lüksten uzak, sade, ferah dekoru içinde balık kokularını hissetmeden kendinizi rahat hissede biliyorsunuz. Burada toplam 25 masalı işyerinin asmakatlı dışmekanı da mevcut.

BALIKÇILIKTA 50 YIL

Körfez Balık işletmecisi Yasin Güç’le tanışıp balıkçılık üzerine sohbetimizi de işyerinin başarı hikayesini öğreniyoruz. 50 yıllık balıkçı olan babası Recep Bey’den geliyor. Baba Recep Bey balıkçılığa Çukur Çarşı’da daha 12 yaşındayken çırak olarak başlıyor. Daha sonra tezgahtarlığındaki tecrübesini geliştirerek genç yaşta kendi tezgahını açıyor. Yine Çukur Çarşı içerisinde. Baba Recep, balık işini sevmiş ve benimsemiştir üstelik azimlidir. Pazarlarda da tezgah kurup balık satar. Eski model de olsa bir kamyonet edinir Recep Usta. Kar kış demeden geceden Gemliğe koşturur ve balıkçıların getirdiği balığı yükler sabahın erken saatinde. Sonra taze balıkları kendi tezgahına yerleştirir. Daha sonra işlerini büyütür. Oğlu Yasin de eğitimini yarıda bırakarak babasına yardımcı olur. Baba oğul yılmadan çalışarak iş yerlerini çoğaltır.

NASIL GİDİLİR: Eskibağlar Mah. Üniversite Cad. No:84/D ESKİŞEHİR

Sabah 11:00’ de açılıyor. Gece 01:00’ e kadar hizmet veriyor.

TEL: 0222 322 12 11

FİYATLARINA GELİNCE

Balık Çorbası= 4 TL / Hamsi Kuşu= 10 TL / Çupra= 14 TL / Levrek= 14 TL

İstavrit =10 TL / Somon= 17 TL / Kalamar= 14 TL / Karides= 14 TL

GEZGİNİN YORUMU

Akolsüz hizmet veren Körfez Balık’ta 25 çeşit balık, deniz ürünü bulabilirsiniz. Kırlangıç Balık çorbası ile benim gibi açılış yapabilirsiniz. Beklentimize de cevap verdi. Hamsi kuşu ise, sunuşun da garnitür de ikram ediliyor. Pişirimliği tam kıvamında ve lezzeti de yerinde. Porsiyonu da doyurucu. Levrek ızgara ve kalamarı daha çok beğendim. Zengin salata menüsü ile balığın nefis tadına doyamadık. Tatlılardan da ‘’cevizli kaymaklı incir tatlısını’’ mutlaka çok beğeneceksiniz. İlhan Usta’nın maharetli elleriyle yaptığı bu lezzetleri balık severler mutlaka tatmalılar. Fiyatları da bu lezzetlere çok uygun.

Yorumlar (3) / Onay bekleyen (0)

Yorumlar editör onayından sonra görünecektir.

Yorum Ekle

mehmet akif doğan

08 Kasım 2017 14:38
lütfen tel numaranizi düzgün yazin cevap vermiyor bu numara

Yiğit ozdemir

14 Ocak 2016 13:53
Başka mekanlarda 2 katı fiyata yemektense kesinlikle tavsiye edilir çiçek hamsi ve somon favorimdir

emrah şahin

14 Ocak 2016 02:12
Yasin Abim senin hazmin ve basarini büyük bir gururla takip diyorum ve saygilarimi sunuyorum