Çağlar Özyazıcı/Can DostumCan Dostum'da bu haftaki konuklarımız Özlem Toy ve Max. Özlem 26 yaşında Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu. Şu anda ise Muğla Üniversitesi'nde yüksek lisans yapıyor. Kendi eğitim kariyerine devam eden Özlem Toy bir yandan dacan dostu olan Golden Retriever cinsi köpeği Max'la ilgilenmeyi ihmal etmiyor. Max 2 yaşında bir köpek. Genel olarak sakin ve uysal gözükse de biraz yaramaz. Özlem ve Max'in arasında karşılıksız bir sevgi var. Bunu dışarıdan baktığınızda rahatça görebiliyorsunuz. Onların hayatları ne zaman nerede birleşti bunu da Özlem Toy'dan öğrenelim....

Max'le hayatını nasıl birleşti?

Evimiz bahçeli olduğu için kardeşlerim bir köpek istedi. Barınaklara baktık. Bu süre zarfında kardeşlerim parkta gezdikleri sırada köpeği olan biriyle karşılaşmış. Onunla konuşmuşlar. Biz de bir köpek istiyoruz demişler. O kişi de evinde Golden cinsi bir köpeğinin olduğunu ve sahiplendirmek istediğini söylemiş. Beni aradılar, sonrasında almaya karar verdik ve Max'i aldık. Max aldığımızda 6 aylıktı. Daha önce üç kez sahiplendirilmiş. Psikolojisi biraz bozuktu. İlk aldığımız günlerde sürekli kaçmak istedi. 3 ay içinde bana alıştı. Bir yıldır bizde. Diğer köpeklerle sosyalleşti. Çocuklarla arası çok iyi.

Bir gününüz nasıl geçiyor?

Sabah 7:30'da kalkıyoruz. Evimizin yakınındaki parka çıkıyoruz. Yan komşumuzun köpeğini de alıyoruz. Birlikte parkta yarım saat kadar oynuyorlar. Daha sonra ben kahvaltımı yapıyorum ve yaklaşık iki saat sonra yeniden çıkıyoruz. Bahçede oynuyoruz. Akşam saatlerinde yeniden çıkıyorum. Benim bütün günüm Max'le geçiyor.

Hayatınıza neler kattı?

Artık daha az arkadaşım var. Max olduğu için hayatım biraz sadeleşti. İnsan aramıyorum diyebilirim. Sürekli Max'leyim. Dışarıya bile çıkmıyorum. Tüm hayatım 'O' oldu. Ben zaten sürekli hayvanlarla iç içeyim. Burada pek çok sokak hayvanına da bakıyorum.

Max nasıl bir köpek?

Max'in en sevdiği şey koşmak. Çılgınlar gibi koşabilir. Yıkanmayı pek sevmez. Bunun yanında uçak sesinden korkuyor. Bizim evimiz askeriyeye yakın olduğu için uçak sesleri yoğun oluyor. Max'de bundan etkileniyor. Çok sevdiği oyuncakları var. Onları kimseye vermez. Genelde uysal bir köpek. Her hayvanla dost. Diğer köpeklerle hiçbir kavgası olmadı şimdiye kadar. Saldırganlığı yok. Biraz kedilere karşı agresifti ama o huyu da geçti. Biraz obur. Ben sadece kuru mama vermek istiyorum. Ama pek kuru mamayı sevmiyor. İlk sahibi ben olmadığım için sanırım normal yemeğe alıştırmışlar. O yüzden ara sıra normal yemek de veriyorum.

Yaşadığınız ilginç bir olay var mı?

Bir gün bahçede sandalyede oturuyordum. Max de bir anda üzerime atladı ve bana sarılmak istedi. Bu sırada sandalye ile birlikte düştük. Bu olayı hiç unutmuyorum. Çünkü Max insanlara sarılmayı çok sever. Bunu sürekli yapar.ÖZLEM TOY'UN MESAJI : Herkes evinde bir hayvan bakamayabilir. Çeşitli nedenleri olabilir. Ama herkes sokağındaki bir hayvana bakabilir. En azından bir kap yemek bir kap su verebilir.
Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR