ARTVİN ŞEF'DEN YATIK DÖNER

Son Güncelleme : 20 Temmuz 2018 12:07
ARTVİN ŞEF'DEN YATIK DÖNER

SÖYLEŞİ: FERİT OKTAŞ


Eskişehir'in yemek kültüründe önemli bir yer tutan ve lezzetler sunan lokantaların,kebapçıların ilginç hikayeleri ile birlikte özgün yemekleri hep merakımı çekerdi.Yemekte kullanılan malzemeler,pişirme usulleri ve nasıl yapıldığına dair bilgileri edinmem gerekiyordu.Sonuç olarak;okudum,sordum,soruşturdum ve "gıda teknoloji "eğitimi almış bir mühendis olarak bu bilgileri biriktirdim.Eskişehir'in lezzetleri ile ünlü elliye yakın sayıda mekanlarını bir,bir gezdim.Ve başarı hikayeleri ile birlikte yemeklerinin lezzetlerini yorumladım.Her güzel yemek,hem lezzeti hem de o mekanın hikayesiyle zaten beni peşinden koşturmuştur.
Yemeğin kültürel ve toplumsal yapısıyla ilişkisini yansıtan yönünün anılarda ve damak tadında gizli olduğunu düşünüyorum.Bu itibarla;lezzet düşkünü dostlarımızın da yemek konusundaki damak değerlendirmelerine ve tavsiyelerini de dikkate alıyorum.
Lezzet avcısı dostlarımız da bazen beni yönlendirdikleri de oluyordu."Şu lokantaya veya bu kebapçıya gitmelisin ve yazmalısın" diye..
İyi bir lezzet düşkünü olarak tanıdığım değerli dostum Teberdar Demircan geçtiğimiz gün böyle bir teklifte bulunmuştu.
"Gezgin,yeni bir yer açılmış odun ateşinde geleneksel yatık döneri de meşhurmuş,birlikte gidelim"dedi.Tabii ki sevdiğimiz insanlar ile birlikte olmak adına bu güzel teklifini geri çeviremezdim.Espark tramvay durağının hemen yakınında bulunan "Artvin Şef Odun Ateşinde Döner" işyerine Teberdar dostumuz ve ailesi ile gittik...işletmecisi Necmettin Köse ve sempatik kızı Açelya hanım'ın samimi karşılaşması bu şirin mekana hemen ısınmamıza neden oldu.Mekan dekorunun canlı sarı rengi ile kızıl renkli odun ateşin de pişen yatık döner bütünleşerek hoş bir ambiyans oluşturmuş.Eskişehir'de her geçen gün artan global fastfood zincir mekanlarına inat,sahip olduğumuz kendi öz geleneksel odun ateşindeki et dönerin özlemi  ile tabağımıza gelen yatık döner yapraklarının lezzetinin damakta daha uzun süre kalması için adeta mücadele ettik açıkçası.



ARTVİN'DEN GELEN LEZZET..."YATIK DÖNER"

İşletme sahibi Necmettin Köse "Yatık Dönerin "memleketi Yusufeli-Artvin doğumlu.Kendisi ile samimi ortamdaki söyleşimizde yatık döner işine atılmasını da konuştuk.Necmettin bey, Eskişehir'e 9 yaşında ailesi ile birlikte gelmiş ve eğitimini bu şehirde yapmış.Kamu kurumunda 12 yıl çalışmış.Bu süre içinde Anadolu üniversitesinde Alman Dili bölümünü bitirmiş.Bu işinden 1987 yılında ayrıldıktan sonra "Müzik organizasyon "işinde çalışıp kendi adına profesyonel olarak şirketini kurmuş.Yatık kebap işine kızı Açelya ile girişmişler.Necmettin bey memleketiYusufeli'nde bu yatık dönerin Yusufeli'de her evde yapıla gelen 150 yıllık bir yemek kültürü olduğunu anlattı.Süt danası ve kuzu etin  özel bölümünden hazırlanmış yatık dönerin leziz tadının Eskişehir halkı tarafından beğeni ile karşılandığını ve akşam olmadan dönerin bittiğini ifade etti.Bozan'dan yaylada kekik yiyen hayvanın sırt kısmında ki trençkot etini özel olarak getirdiklerini ve özel baharat ve soğanla marine edilip terbiye edildiğini bize anlattı.



GEZGİNİN YORUMU

Bu mekanda tadına baktığımız "yatık dönerin"lezzet yorumunu değerli arkadaşım Teberdar beyin kızı Sevcan ile birlikte yaptık.Sevcan kızımız,benim meslekdaşım oluyor.Ve aynı zamanda gastronomi alanında medyanın etkisi konusunda mastır yapmış bir mühendis.Yani kendisi iyi bir lezzet avcısı diyebilirim.
Ortak yorumumuz ise;
Şehir hayatının hızlı  yeme içme alışkanlığını bir yana bırakıp odun ateşinde yatık olarak pişen etin yağ  ve suyunu kaybetmeden oluşan enfes lezzetini doya,doya çıkarmak için Artvin Şef'e uğramalısınız.Siz de bizim gibi lezzet kaçamağı hakkını kendinize verin ve bu leziz et dönerden mahrum kalmayın.



NASIL GİDİLİR ?

Eskibağlar mah.Gölcük Sk. No:12
Espark Tramvay durağı çıkışı /Eskişehir 
Çalışma saatleri: 12 oo/ 17 oo

FİYATLARI NEDİR?
Menü: net 100 gr yatık döner + ayran + salata +turşu + tatlı= 24 Tl.

Yorumlar (8) / Onay bekleyen (0)

Yorumlar editör onayından sonra görünecektir.

Yorum Ekle

Pusat

05 Mayıs 2018 21:31
Aşırı pahalı o paraya daha iyi yemek yenilebilir gereksiz pahalı

Eskişehirli

07 Mayıs 2018 08:45
Artvin de 15 tl

Buray

05 Mayıs 2018 21:33
Çalışma saatleri çok ilginç geldi bana yanlış mı yazıldı acaba

Serdar

02 Kasım 2018 14:03
Çık aşırı pahalı ben ekmek arası +ayrana 27 tl ödedim kimseye tavsiye etmem operaya çok daha iyilerini yersiniz

Recai

06 Temmuz 2018 19:31
Fiat pahalı geldi espark karsısı unv cd uzerıne yenı bır donerci aclmıs 100 gram et doner ayran 8 tl vede cok lezzetlı torku et kullanıyor siziin reklamını yaptıgınızın ucte bır fiatına gelıyor

Nurullah Alphan İnan

02 Haziran 2018 23:04
Artvin ,nire,eskişehir nire.Helal olsun size.Afiyet olsun,eskişehirlilere.

Nurullah Alphan İnan.

12 Mayıs 2018 17:54
Çok orjinal bir kebaba benziyor,emeği geçen herkese teşekkürler..Bu yatık döner,erzurum cağ kebabının aynısı mı?,Yoksa bir değişik versiyonu mu?,Yoksa,yoksa tamamen farklı mı?

ES-ES'li

11 Mayıs 2018 15:09
Arkadaşlar içinizde İstanbul' da yaşayan yok galiba, menü mükemmel... İstanbul'da bu kalitede et yemen çok zor ve yersen de en az bu menü 50 TL. Eskişehir'de ucuzluğun içinde yaşıyorsunuz. O şehrin ve doğal beslenmenin kıymetini bilin.1,5 ay sonra sakarı domatesi, biber,salatalık,yeşillik gelir.HEPSİ ORGANİK... kavun-karpuz dersen öyle.
KAPIMIZ HERKESE AÇIK OLACAK
KAPIMIZ HERKESE AÇIK OLACAK
Hasan Tuç Tepebaşı Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adaylığını açıkladı. Tuç "Seçimlerden sonra Tepebaşı'nı herkese kapısı ve gönlü açık yönetim anlayışına kavuşturacağız" dedi.
ESKİŞEHİR'E HAYRAN KALDILAR
ESKİŞEHİR'E HAYRAN KALDILAR
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Almanya’nın çeşitli kentlerinden Türkiye’ye gelen gazeteciler, Eskişehir’e hayran kaldı. Kent gezisi sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret eden gazeteciler, hayata geçirdiği başarılı projelerden dolayı Başkan Büyükerşen’i tebrik ettiler.
VALİ ÇAKACAK ŞEHİR HASTANESİ'NDE
VALİ ÇAKACAK ŞEHİR HASTANESİ'NDE
Vali Özdemir Çakacak, tüm poliklinikleriyle hasta kabulüne başlayan Eskişehir Şehir Hastanesini gezerek, yapılan çalışmalar hakkında İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge’den bilgi aldı.
VEZNELER HAFTA SONLARI AÇIK
VEZNELER HAFTA SONLARI AÇIK
Odunpazarı Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, hafta sonunda da mesai yapacak. Hizmet almak isteyen vatandaşlar, 09.00-16.00 saatleri arasında vezneleri kullanabilecek.
ZEHİR TACİRİ YARGI ÖNÜNDE
ZEHİR TACİRİ YARGI ÖNÜNDE
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda yakalanan İran uyruklu uyuşturucu satıcısı adliyeye sevk edildi.
HAMİLE KADIN HIRSIZLIK YAPARKEN...
HAMİLE KADIN HIRSIZLIK YAPARKEN...
Eskişehir'de, bir kadının çantasından yankesicilik yöntemiyle bin 40 lira çaldığı öne sürülen, kadın hükümlü, polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. 
ARTIK İLACA ULAŞABİLECEKLER
ARTIK İLACA ULAŞABİLECEKLER
Eskişehir'de yaşayan Spinal Muskuler Atrofi (SMA) tip-1 hastası 2,5 yaşındaki Çağan Meriç Demir'in ailesi, Sağlık Bakanlığı tarafından tüm SMA hastalarına ilaç temini için süreç başlatılmasını mutlulukla karşıladı.
ÖRNEK UYGULAMA
ÖRNEK UYGULAMA
Eskişehir'de bir işletme sahibi, sokak hayvanları için mama getiren müşterilerine yüzde 50 indirim yapmasının yanı sıra kafedeki oyun konsollarında biriken paralarla aldığı mamaları, sokak hayvanlarını besleyenlere ücretsiz temin ediyor.
UYUŞTURUCU OPERASYONU
UYUŞTURUCU OPERASYONU
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda yakalanan 3 şüpheliden biri 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.